اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ روشی نوین در تبلیغات دیجیتال است. طی این روش برند ها و شرکت ها با استفاده از افراد مهم و تاثیر گذار سعی به معرفی برند و محصولات خود در شبکه های اجتماعی می نمایند.

اینفلوئنسر مارکتینگ در اصل روشی است که در آن صاحبین کسب و کار با استفاده از اعتبار نظرات افراد معروف که به مخاطبین خود می دهند، محصول یا برند خود را تبلیغ می نمایند.

طبق آمار های بدست آمده از تحقیقات به عمل آمده از تبلیغات در شبکه های اجتماعی، در صورتیکه محتوای تبلیغاتی یک برند مورد توجه قرار گیرید، مخاطبین پنج برابر بیشتر تمایل به خرید آن محصول یا استفاده از خدمات تبلیغ شده، تمایل نشان می دهند.

 

اینفلوئنسر ها چه کسانی هستند؟

اینفلوئنسر افرادی تاثیرگذار یا مشهوری هستند که تعداد بالایی مخاطبان پیگیر در شبکه‌ های اجتماعی دارند، که نظرلت این افراد مشهور بر مخاطبینشان تأثیر گذار است.

انواع اینفلوئنسر:
  1. دسته اول کسانی هستند که در جهان واقعی مشهور و محبوب هستند (مثلاً ورزشکاران و بازیگران)
  2. دسته دوم افرادی هستند که مخاطبان خود را تماماً از طریق تولید محتوا از شبکه‌ های اجتماعی به دست آورده اند.

 

انواع اینفلوئنسرها در حوزه‌ی تبلیغات:
  • سلبریتی‌ ها (افراد مشهور)
  • واینر ها
  • بلاگر ها
  • میکرو اینفلوئنسر ها

در ادامه به معرفی تک تک این گروه از افراد می پردازیم.

 

  • سلبریتی‌ ها (افراد مشهور)

شهرت این افراد به واسطه حرفه ای که در دنیای واقعی دارند بدست آمده است. تعدادی از این سلبریتی ها در فضا های مجازی همانند اینستاگرام نیز فعالیت دارند و تولید محتوا می نمایند. عموما” طیف مخاطبین سلبریتی ها متفاوت و گسترده است.

همکاری اینفلوئنسری با سلبریتی ها در دومورد ذیل مناسب می باشد:

  1. در کمپین‌های برند آگاهی 
  2. در تبلیغ محصولات عمومی 

 

  • واینر ها

واینر در شبکه های اجتماعی تولید محتوای سرگرم کننده انجام می دهند. واینر ها اساسا” به عنوان بازیگران و کمدین های فضای مجازی و شبکه های اجتماعی محسوب می شوند. از آنجاییکه مخاطبین واینر ها پای صحبتشان می نشینند، می توان از واینر ها برای رساندن پیام برند به گوش مخاطبین استفاده نمود.

 

  • بلاگر ها

این دسته از اینفلوئنسر ها در حوزه های خاص تولید محتوای متنی کرده و مخاطبین بلاگر ها در مورد مسائل مختف انتظار نقد و بررسی از آن ها دارند. بلاگر ها به خوبی می‌ توانند در کمپین‌ های اینفلوئنسر مارکتینگ در باره ویژگی ها و مزیت های محصولات و خدمات کسب و کار ها توضیح بدهند و برای برند ها تبلیغات موثری انجام دهند.

 

  • میکرو اینفلوئنسر ها

این سری از اینفلوئنسرها افرادی هستند که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند و بین 2 تا 50 هزار فالوئر دارند و تنها در یک حوزه‌ ی خاص، علاقه‌ ی مشخص و یا حتی یک بازار کوچک تولید محتوا ی خود را انتشار می دهند.

از آنجاییکه جامعه مخاطبان این دسته از اینفلوئنسر ها کوچکتر و البته تخصصی‌ تر می باشند، عموما” با مخاطبین و فالوئر های خود ارتباط  نزدیک‌ تری داشته و در نتیجه نظر آن ها بر مخاطبینشان تاثیر زیادی دارد.

اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ

نکته حائز اهمیتی که در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ وجود دارد در هنگام انتخاب یا مذاکره با این افراد ممکن است این مسائل ایجاد شود.

  1. انتخاب اینفلوئنسر مناسب
  2. دشوار بودن مذاکره با اینفلوئنسر درباره‌ ی قیمت 
  3. دشوار بودن مذاکره با نحوه‌ی اجرای کمپین کاری تخصصی با اینفلوئنسر

از این رو جهت صرفه‌ جویی در زمان و هزینه می توان است این فرایند را از طریق آژانس‌های تبلیغاتی انجام داد.

 

هزینه کمپین‌ های اینفلوئنسر مارکتیگ بسته به این که با چه نوع اینفلوئنسری بخواهید همکاری داشته باشید متفاوت است و از عواملی که در انتخاب اینفلوئنسر باید مدنظر داشته باشد می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. حوزه‌ تولید محتوای اینفلوئنسر
  2. موضوع تبلیغ
  3. تعداد مخاطبان
  4. نرخ تعامل مخاطبان
  5. مشخصات دموگرافیک مخاطبان
  6. و …

در صورتیکه در شبکه اجتماعی همچون اینستاگرام قصد دارید مخاطبین را به لندینگ پیج مشخصی هدایت نمایید، گزینه استوری برای تبلیغات بهتر است. چراکه در استوری امکان گذاشتن لینک پیج مورد نظرتان وجود دارد و عموما” بازدید و تعامل بالاتری را از این طریق دریافت خواهید کرد.

 

تفاوت اینفلوئنسر مارکتینگ با بازاریابی دهان‌ به‌ دهان

با وجودیکه در دنیای فروش برخی معتقدند بازاریابی اینفلوئنسری با بازاریابی دهان به دهان یکی است، اما باید گفت که این دو با هم تفاوت های عدیده ای دارند که در ادامه به شرح تفاوت های این دو مدل بازاریابی می پردازیم.

همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان کردیم اینفلوئنسر مارکتینگ به معنی استفاده از افراد مشهور برای معرفی برند، خدمات یا محصول خاصی با تحت تاثیر قرار دادن طرفداران آن فرد مشهور است. حال آنکه در بازاریابی دهان به دهان معرفی محصول یا خدمات از طریق برقراری ارتباط واقعی بین افراد معمولی و انجام می‌ گیرد.

بنابراین می‌توان اینگونه نتیجه‌ گیری نمود که در روش‌ های بازاریابی اینفلوئنسری بازاریابی دهان‌ به‌ دهان نیز شامل می شود اما بازاریابی‌ دهان‌ به‌ دهان لزوما اینفلوئنسر مارکتینگ نمی باشد.

اساسا” می توان گفت حتی بازاریابی مبتنی بر طرفداران مشابه بازاریابی اینفلوئنسری نیست. چراکه در بازاریابی مبتنی بر طرفداران یا همان Advocate marketing از مشتریان وفادار درخواست می شود تجربه خوب خرید یا استفاده از خدماتی که دریافت نموده اند را با دیگران به اشتراک بگذارند اما که عموما” از طریق روش های ذیل انجام می‌شود.

  • نوشتن نظر در سایت
  • اپلیکیشن
  • شبکه‌ های اجتماعی
  • و …

در اصل در بازاریابی مبتنی بر طرفداران هیچ پرداخت وجهی صورت نمی گیرد.

تمرکز اصلی در Advocate marketing بر پیدا کردن مشتری‌ های وفادار می باشد.

حال آنکه در بازاریابی اینفلوئنسری، افراد تأثیر گذار لزوما مشتری یک برند نبوده و در ازای دریافت پول یا محصولات رایگان برای برند تبلیغات می کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ

اجزای اصلی اینفلوئنسر مارکتینگ

  1. پیدا نمودن اینفلوئنسرهایی با زمینه فعالین مشترک با محصول یا خدمات شما 
  2. ترتیب دادن کمپین بازاریابی تاثیرگذار از طریق اینفلوئنسرهای پیدا شده
  3. ترتیب دادن مجدد کمپین بازاریابی اینفلوئنسری و با هدف آگاه‌ سازی تعداد بیشتری از مشتری‌ ها
  4. زیر نظر قرار دادن پارامترها به جهت رسیدن به میزان فروش دلخواه یا جذب تعداد فالوئر های بیشتر

 

هدف از اینفلوئنسر مارکتینگ

  • قرار گرفتن در معرض دید عموم
  • ساخت محتوای اصیل
  • جذب اعتماد مصرف‌ کننده

 

نمونه‌ هایی از کمپین‌ های موفق بازاریابی اینفلوئنسری

  • کمپین بازاریابی Daniel Wellington
  • کمپین بازاریابی Sprite
  • کمپین بازاریابی Mercedes Benz

 

صرف نظر کردن از دیدگاه